Xi'an Naturetech Co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Povejte zgodbi o humani kisli pomladi

Xi'an Naturetech Co, Ltd | Updated: May 02, 2018

1. Prvi izvor humanske kisline "osredotočen na harmonijo tal in gnojil"

1) Izvor zgodbe: razkrivajo humno kislino v tleh.

Znanje huminske kisline v tleh sega v 258 let. V tistem času ljudje niso razumeli "črne stvari" v tleh, vedno mislil, da "duh" deluje "čudno". Kasneje so ga znanstveniki na tleh imenovali "temna snov". Šele leta 1761 je prva knjiga o kmetijski kemiji, "načela kmetijske kemije" (Wallace Wallerius), prvič prišla z imenom "humus". Leta 1786 je bil nemški Achard prvi, ki je ekstrahiral kisline iz raztopine šote in nato oboril huminsko kislino (kmetijski kemiki so začeli "rastlinati"). Kasneje, leta 1797 in 1807, Vauquelin in Thomson Thomson iz Nemčije izvlečejo huminsko kislino iz razgrajenih ostankov rastlin in tleh z uporabo luge. Po 47 letih se končno oblikuje evolucijski proces "črnih stvari, temne snovi, humusa in humične kisline". Najbolj globoka "temna snov" v tleh je huminska kislina.


2) Razvoj zgodbe: znanstveno razumevanje huminske kisline v tleh.

Humana uporaba huminske kisline sega že pred 210 leti. Leta 1809 je nemški agronom Albrecht Daniel Thae (1752-1828) predlagal "teorijo hranilne vrednosti zemlje". Pomislil je, da je plodnost zemlje, odvisno od vsebine humusa (osnovna huminska kislina), humus edina rastlinska hranila v tleh, lahko le posredno pospešijo absorpcijo humusa. Človeška uporaba humne kisline v tleh za usmerjanje te teorije kmetijske proizvodnje "naravni vnos, naravna proizvodnja", oblikovanje načina kmetijske proizvodnje "plodnosti samozadostnosti tal", odprite uvod v humano uporabo humne kisline v tleh. Šele leta 1840 je nemški kemik Liebig (Justus von Liebig, 1803-1873) predstavil "teorijo o prehrani rastlinske mineralne snovi", zavrnil "teorijo o humani hranilni snovi v tleh", v praksi se je industrija kemičnih gnojil hitro razvila in spremenila tudi uporaba načina kmetijske proizvodnje huminske kisline v tleh.


3) Praksa zgodbe: industrijska uporaba huminske kisline.

Huminska kislina je na Kitajskem razvila industrijska človeška industrija. Leta 1974 je državni svet izdal "nacionalno vprašanje [1974] 110", in sicer "poročilo o aktivnem testiranju, promociji in razvoju gnojil iz humane kisline", ki ga je izvedlo ministrstvo za požarno in kmetijstvo. Leta 1979 je državni svet izdal dokument "guofa [1979] 200", in sicer poročilo državne gospodarske komisije o krepitvi celovite uporabe huminske kisline. Obe dokumenti sta odprli pot za obsežen razvoj in uporabo huminske kisline. Med njimi so "pet pomembnih funkcij" huminske kisline pri uporabi v kmetijstvu privabili svetovno pozornost in še vedno igrajo vlogo temeljev. Za skoraj 30 let, pod vodstvom industrije kitajske industrije humične kisline, je industrija, ki se ukvarja s teorijo, tehnologijo in raziskavami o proizvodih, povezanih s humokislinsko kislino, že oblikovala sistem zelenega humidno kislinskega gnojila, sistem zelenih pesticidov, zelene derivate sistem, popolnoma zmožen izvira, pogojno jamči varnost hrane v proizvodnji. Še posebej v zadnjih desetih letih je svet vse več študij o vlogi huminske kisline, je število navzgor, število huminske kisline v Kitajski, skupna navedena frekvenca literature so najvišja na svetu, pred ZDA , Nemčija in druge države. To ne odraža le razvoj in napredek raziskav znanosti o humani kisline v svetu v zadnjih desetih letih, ampak tudi dokazuje, da Kitajska vodi svet pri razvoju raziskav huminske kisline. Trenutno je treba okrepiti gradnjo trajnih osnovnih kmetijskih zemljišč in izboljšati kakovost obdelanih zemljišč, pustiti, da huminska kislina v celoti ohranja tla kot "gospodar" zemlje.


2. Zaključek

Gradnja "skupnosti skupne usode" se ne more ločiti od kmetijstva, temeljni kamen je "skladnost tal in gnojil". V novi dobi moramo aktivno odgovoriti na poziv generalnega sekretarja Xi JinPinga in zgraditi nov odnos "skladnosti tal in gnojil" z "dvema središčema" huminske kisline. Spomladi so cvetovi sveži, med je dišeč, pustite, da so plašči plodovi nove dobe, čakali bomo in videli.Contact Us

Dodan: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie Road, Xi'an Kitajska 710065

Tel: 86-29-63652300

E-pošta: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech Co, Ltd